Про це йдеться у дописі у Facebook.
Читайте також: Які фактори впливають на розвиток онкозахворювань
Раціон повинен містити:
1. Збалансовану їжу
Щоденний раціон на 75-80% повинен складатися з рослинної їжі – овочі. фрукти, каші та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).
Чим харчуватися восени
2. Продукти, що містять велику кількість вітаміну D
Такі продукти володіють протизапальною та антидепресивною дією. Тому дієтолог радить вживати восени жирну морську рибу, печінку тріски, некруті яйця. Також не варто захоплюватися осіннім сонцем – лікар радить підставляти обличчя під сонце до 10 хвилин.
3. Омега-3 жирні кислоти
Вони містяться у насінні льону, горіхах, морській рибі. При відсутності такої можливості можна вживати капсули з високим вмістом омега-3 кислотами.
Дієтолог категорично не радить вживати смажену їжу та солодощі.
4. Їжу з великим вмістом природного вітаміну C
Оскільки цей вітамін не синтезується та не накопичується в організмі, то він повинен потрапляти з їжею щодня. Продукти, що містять вітамін C – капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.