Він зазначив, що під час її виготовлення не використовують барвників та ароматизаторів на відміну від коньяку чи віскі, пише "Сегодня".

Читайте також: Лікар назвав найпоширеніші помилки під час застілля

Коньяк може містити палений цукор, сивушні масла, альдегіди, а віскі – барвники та стабілізатори смаку. Він зазначив, що такі напої є низькоякісними.

Через етанол, які вони містять, людина швидше п’яніє, а велика його кількість спричиняє інтоксикацію. З такого боку горілка набагато безпечніша.

Проте під час її виробництва можуть використовувати метанол – смертельний для людини спирт, який майже не відрізняється від етанолу. Таким чином фальсифікована горілка стає смертельно небезпечною для здоров’я.

Проте навіть якщо горілку виготовити за всіма стандартами, вона все ж шкідлива для печінки.

"Регулярне вживання цього спиртного напою навіть в невеликих кількостях неминуче призводить до розвитку алкогольної залежності, алкогольного гепатиту і навіть цирозу печінки", – зазначив Анатолій Печінка.

До слова, британські вчені встановили, що невеликі дози алкоголю допомагають знизити споживання алкоголю і зменшити число передчасних смертей, які пов'язані з надмірним його споживанням.