Експерти запевнили, що пластикова тара у будь-яку пору року є потенційною отрутою, та влітку – особливо.

Температура повітря вище 20 градусів спонукає перехід і активізацію небезпечних речовин,
– наголосила експерт з якості та безпечності харчових продуктів Олена Сидоренко.

Та й при температурі до 20 градусів у пластику воду довго зберігати не можна. І хоч на пляшках термін придатності зазвичай пишуть 12 місяців, уже через 3 місяці вода починає вбирати у себе небезпечні хімічні речовини. Експерти радять уважно дивитися на дату розливу.

Читайте також: Кількість отруєних після вживання суші знову зросла: сальмонелу виявили у кухаря

Пити воду з-під крана теж небезпечно. Найкраще її купувати. Однак, із пластикових бутлів вдома обов’язково слід перелити у скло.