Про це повідомляє Lifehack.org.

За даними дослідження, саме у 70% ягід полуниці можуть містити небезпечні пестициди, які можуть провокувати діабет, безпліддя, розвиток раку та хвороби Паркінсона.

Читайте також: 5 щоденних продуктів, які підробляють найчастіше

До списку небезпечних також увійшли нектарин, яблука, персики, суниця, груша, малина та лохина, виноград, селера, солодкий перець, шпинат, листя салату та капуста, картопля.

Є також кілька продуктів, які містять природні токсини. Деякі з них втрачають свою первісну токсичність в процесі приготування їжі, але вони все ще можуть мати, які можуть бути шкідливі для людей властивості.

Це більша частина бобових, які містять хімічну речовину під назвою фітогемагглютинін та токсин "лімарін". Також сюди відносяться ревінь та гриби.

А от одними з найбезпечніших виявились авокадо та кукурудза – під час дослідження у них знайшли вміст пестицидів лише в 1% плодів.

До слова, через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків значно знизить ризик розвитку онкології. Однак, попри всю користь кабачка, для деяких людей він протипоказаний.