Про це інформує Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Читайте також: Ботулізм в Україні: причини, симптоми та профілактика

Випадок зафіксували на минулому тижні (10-16 грудня) тижні у 36-річного мешканця Маловисківського району Кіровоградської області. Його пов’язують зі споживанням консервованих овочів домашнього виробництва.

Ботулізм – що це?
Це харчове отруєння, яке зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.

У лабораторії підтвердили, що у крові хворого виявили ботулотоксин типу "В".

В Україні зафіксували смерть від ботулізму
В Україні зафіксували смерть від ботулізму

За життя чоловіка медики боролися 5 днів. Чоловік помер у понеділок, 17 грудня.

Ботулізм – профілактика захворювання
Уникайте споживання:
• в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
• м'ясних та грибних консервів;
• консервів домашнього виробництва;
• якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином;
• якщо сумніваєтесь у якості продуктів.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.