Про це свідчать дані нового дослідження, яке охопило понад 600 продуктів. Результати опубліковані в журналі Nutrients.

Дивіться також Пандемія COVID-19 прискорила старіння мозку в підлітків: результати МРТ

Вчені виявили, що 70% продуктів для немовлят і малюків не відповідають вимогам організації в білку, а 44% перевищують загальні потреби в цукрі.

Примітно, що 0% досліджуваних продуктів відповідали рекламним заявам, які використовувалися для продажу на упаковці.

Ризики такої невідповідності

Невідповідність вимогам ВООЗ має не лише короткострокові наслідки для здоров'я дітей. Введення їжі в цьому віці сформує їхній майбутній смак, впливаючи на те, яким смакам та інгредієнтам вони віддадуть перевагу в майбутньому. Фактично, саме дитяче харчування формуватиме харчові звички дітей.

Фахівці радять читати не лише гучні гасла на упакуванні, а й зворотній бік увакупання і читати безпосередньо склад продукту, щоб дізнатись загальний вміст цукру, перевірити, чи є доданий цукор, і проаналізувати список інгредієнтів.

Втім, як зазначили фахівці, далеко не всі повертають пакунок, щоб подивитися на етикетку. Ось чому варто переглянути підхід до маркування на лицьовому боці упаковки.