Про це розповіла дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook.

1. Важливо щодня випивати кілька чашок теплого настою з плодів шипшини – це вбереже від різних інфекцій.

2. Їжте кожен день натще 1 чайну ложечку прополісного меду або меду з квітковим пилком.

Читайте також: Харчування у холодну пору: на що зробити акцент

3. Використовуйте під час харчування чи пиття хоча б 1-2 лимони.

4. Включіть до щоденного раціону до 40 грамів горіхів.

5. Щодня випивайте в якості обіднього аперитиву 300-400 мл морквяно-гарбузового фрешу.

6. Мінімум тричі в тиждень їжте салат, до якого входять: тертий сирий буряк, морква, яблуко, волоський горіх, родзинки. Це все можна заправляти медово-імбирним соусом або лляною олією.

7. Перевірте рівень вітаміну D3 в організмі. Якщо його організму не вистачає, додайте в раціон жовток, вершкове масло, оселедець, печінку тріски тощо. Або приймайте протягом холодного періоду профілактичний курс вітаміну D3 (дозування узгодьте з лікарем).

8. Щодня їжте 150 грамів ягід. Це можуть бути заморожені: смородина, чорниця, журавлина, малина, вишня тощо.

9. Додавайте до страв та напоїв прянощі з антибактеріальними властивостями: чилі, паприка, чорний перець, куркума, імбир, каррі, гірчиця, гвоздика, кориця.

10. Додайте до харчування продукти, які містять амінокислоту триптофан – це забезпечить вам гарний настрій.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.