Морквяний сік починають давати для урізноманітнення раціону, пише "Країна Здоров’я".
Окрім цукру (9%) і клітковини, цей напій містить значну кількість мінеральних солей (калій і залізо), вітамінів (В1, В2 і С). У ньому також є жовтий барвник – каротин, тобто провітамін А.
Читайте також: Як уникнути коліків у немовлят: прості поради
Каротин легко закріплюється у відкладеннях жиру і додає шкірному покриву дітей, які довгий час їли морквяний суп, жовтуватий відтінок. Таке явище медики називають "каротинемією". На відміну від патологічної жовтяниці, очні склери залишаються незабарвленими.
Як приготувати сік з моркви
Для цього необхідно помити моркву, почистити, потерти на терці або помістити у блендер. Отримане пюре варто відтиснути через чисту марлю. Сік з моркви можна приготувати в соковидавлювачі.
Починайте годувати малюка з 1 ложечки 2 рази на день, поступово кількість соку збільшувати до 6-8 ложечок на день. Морквяний сік можна поєднувати сік з іншими овочевими соками, також можна їх чергувати.
Читайте також: Як вберегти зуби дітей від карієсу: корисні поради
Варто пам’ятати, що такі соки не підлягають зберіганню.