Вчені Університету Тафтса в США з’ясували, що харчові добавки не зменшують ризик передчасної смерті, пише ACP.
Читайте також: Як готувати овочі: дієтолог назвала найкращий спосіб
Вони провели експеримент, у якому взяли учать 27 тисяч дорослих американців віком від 20 років.
Добровольці зазначали, що саме вони їли в останні 24 години і чи брали вони добавки протягом останніх 30 днів. За станом здоров'я респондентів стежили шість років. За цей час померли 3,6 тисячі осіб, у тому числі 945 через хвороби серця і 805 – раку.
Вчені виявили, що люди, які споживають достатню кількість магнію, калію, вітаміну А і К, цинку і міді рідше вмирали в порівнянні з тими, хто отримував недостатню кількість мінеральних речовин.
Однак позитивний ефект спостерігався лише у тих людей, які отримували їх з їжі, а не з добавок.
До того ж, надлишок кальцію(1000 міліграмів на день), який добровольці отримували з добавок, збільшував ризик розвитку раку.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.