Про це пише портал Phys.org.

Читайте також: Назвали найкорисніший спосіб заварювання кави

Науковці з Університету Ерлангена-Нюрнберга (Німеччина) разом з колегами з США встановили, що гідрохінон в поєднанні з цинком уповільнюють старіння.

Гідрохінон міститься у таких продуктах як шоколад, кава, вино та чай.

Цинк вступає в хімічну реакцію з гідрохіноном і знешкоджує небезпечні супероксиди. Останні залучені у процеси старіння, розвитку низки небезпечних захворювань таких як запалення, рак або нейродегенеративні хвороби. Цинк міститься у таких продуктах як арахіс, яловичина, квасоля, курячі яйця, тощо.

Висновок вчених: вживання шоколаду, чаю, кави і вина можуть уповільнити процеси старіння та розвиток небезпечних хвороб.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.