Зокрема, у журавлині вітаміну C більше, ніж у деяких цитрусових, передає Мaximum.
Також ягода містить вітаміни групи B і такі речовини як бетаїн, біофлавоноїди та інші макро- і мікроелементи.
Читайте також: Чи корисно снідати кукурудзяними пластівцями
Лікарі самі часто рекомендують її їсти вагітним, адже журавлина містить доволі багато флавоноїдів, які допомагають суттєво покращити еластичність судин, а це позитивно впливає на засвоєння вітамінів організмом.
Журавлина є найкориснішою ягодою для вагітних
Окрім того, журавлину споживають у профілактиках захворювань порожнини рота, зокрема, карієсу і пародонтозу. Ягода суттєво зменшує кількість шкідливих мікроорганізмів у ротовій порожнині, які викликають карієс.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.