Зокрема, у журавлині вітаміну C більше, ніж у деяких цитрусових, передає Мaximum.

Також ягода містить вітаміни групи B і такі речовини як бетаїн, біофлавоноїди та інші макро- і мікроелементи.

Читайте також: Чи корисно снідати кукурудзяними пластівцями

Лікарі самі часто рекомендують її їсти вагітним, адже журавлина містить доволі багато флавоноїдів, які допомагають суттєво покращити еластичність судин, а це позитивно впливає на засвоєння вітамінів організмом.

Журавлина є найкориснішою ягодою для вагітних

Окрім того, журавлину споживають у профілактиках захворювань порожнини рота, зокрема, карієсу і пародонтозу. Ягода суттєво зменшує кількість шкідливих мікроорганізмів у ротовій порожнині, які викликають карієс.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.