Згідно з дослідженням, вино перешкоджає розвитку хвороб зубів і ясен завдяки вмісту поліфенолів – речовин, які здатні знищувати хвороботворні бактерії в ротовій порожнині, пише Independent.

Читайте також: Як дожити до 90-та: неочікувана відповідь американських вчених

Поліфеноли вина можуть зупинити ріст бактерій, що утворюють зубний наліт і сприяють розвитку захворювання ясен, в тому числі періодонтиту. Крім того, вченими було встановлено, що поліфеноли особливо ефективні в поєднанні з пробіотиком. Автори дослідження відзначають, що ці висновки допоможуть розробити нові підходи в лікуванні зубів і ясен.

Так, деякі медики вже доповіли про свій намір створити зубну пасту, до складу якої увійдуть корисні речовини з червоного вина, позбавлені всіх негативних якостей алкоголю.

Дослідники також нагадали, що червоне вино – не єдине джерело поліфенолу, який також міститься в чорниці, журавлині, гранаті, зеленому та чорному чаї, каві і багатьох інших продуктах.