Навесні наш організм стає виснаженим через авітамінози і містить багато шлаків після великої кількості м’ясних страв, спожитих в святковий період.

Дієтологи не радять сідати на жорсткі дієти, натомість рекомендують звернути увагу на очищення організму. Це можна зробити за допомогою сезонних овочів та фруктів. З них варто робити фреші та смузі. За рахунок цього організм не тільки очиститься, але і насититься вітамінами і мінералами.

Варто звернути увагу на імбир. Цей корінь містить цілий набір корисних мікроелементів. Імбирний напій з медом і лимоном має властивість виводити все зайве з травної системи і навіть жирові клітини. За рахунок цього ви отримаєте природне схуднення і покращите травлення.

Загалом харчування навесні має бути набагато легшим, оскільки взимку організм потребує калорійну їжу для зігрівання, а навесні такої проблеми немає. Тому варто обмежити споживання жирної їжі. Солодощі можна замінити молочними продуктами, овочами, фруктами і сухофруктами – вони задовольнятимуть потреба в глюкозі.

Обов’язково включіть в раціон кисломолочні продукти, вони підтримуватимуть мікрофлору кишечника і завдяки цьому будуть добре засвоюватись поживні речовини, вітаміни і мікроелементи.

Замість м’яса їжте жиру морську рибу: сьомгу, сардину, норвезький оселедець – це джерела жирної кислоти Омега-3. Відомого антиоксиданту і вітаміну D.

Не забувайте про овочі. Морква, капуста і буряк містять харчові волокна, які допомагають вивести з організму продукти життєдіяльності і харчові токсини.

Також важлива ланка – бобові та крупи. Квасоля, гречка, перлова і вівсяна крупа – важливі джерела магнію і вітаміну В. Вони підтримують нервову систему і захищають її від стресів. Також вони містять кремній а він важливий для шкіри, волосся і нігтів.

Читайте також: Пересідаємо на два колеса: як обрати собі велосипед