Пропонуємо дізнатись ароматний рецепт класичних американських панкейків.
Читайте також: Рецепт ідеальних гарбузових капкейків до суботнього чаювання
Інгредієнти:
яйця – 1 шт;
борошно – 200 г;
молоко – 200 мл;
сода - 1 ч. л.;
цукор – 2 ст. л.;
сіль – щіпка;
лимонна кислота – 1/4 ч. л.;
оливкова олія – 3 ст. л.
Як готувати:
1. Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль, соду, лимонну кислоту і ретельно перемішайте їх вінчиком, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Читайте також: Як приготувати какао вдома: 5 незвичайних рецептів
2. Додайте в миску яйце і збийте міксером. Потім виконайте те ж, додавши молоко, і ще пізніше – оливкову олію. Перемішайте все разом не менше ніж 2 хвилини. Тісто має вийти досить густим і важко стікати з ложки.
3. Розігрійте сковороду на середньому вогні без додавання олії.
4. Виставляйте на сковороду тісто, формуючи млинці потрібного розміру.
5. Обсмажуйте з кожного боку по кілька хвилин до рум’яності.
6. Подавайте класичні панкейки з шоколадним топінгом, джемом, варенням, медом, сиропом, прикрасивши фруктами, ягодами або горішками. У справі оформлення все залежить тільки від вашої фантазії.