Про це розповіла дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook.

1. Кожен прийом їжі у холодну пору повинен містити рослинні і тваринні жири, які добре насичують організм та знижують потяг до солодкого. А ще вони покращують роботу жовчного міхура та всмоктування їжі травною системою.

Читайте також: Авітаміноз: основні симптоми та лікування

2. Найскладніше правило – відівчіть себе від перекусів, адже вони провокують коливання цукру у крові. Ідеально – триразовий прийом їжі. Такий режим не підходить людям з захворюванням шлунково-кишкового тракту.

3. Лягайте спати максимально рано – якісний сон дарує енергію, тому вас менше тягнутиме на солодке.

4. У цей період організму особливо потрібен йод. Їжте водорості (норі, вакаме, ламінарія) 2-3 рази на день до прийому їжі.

5. Піколінат хрому відіграє ключову роль у регуляції рівня глюкози у крові. Його можна отримати з чорного перцю, лісових грибів, яєчних жовтків, цільнозернового хліба та бобових.

6. Пийте менше кави – вона піднімає цукор у крові, підвищує тягу до простих вуглеводів, адже запускає гормональний ланцюжок від гормонів стресу до глюкози у крові.

7. Додавайте до страв та теплих напоїв більше зігріваючих спецій.

8. Не забувайте за прогулянки та фізичну активність на свіжому повітрі.

9. Також у це період організму потрібен вітамін D3 (риб'ячий жир, печінка тріски, оселедець тощо).

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.