Як довели дослідження австралійських вчених, одним з найбільш ефективних засобів у боротьбі з похміллям є сік з груш, пише The Independent.

Для цього достатньо склянки соку, об'ємом 200 мілілітрів, щоб людині стало краще. Грушевий сік відновлює концентрацію після "свята" та знижує рівень алкоголю у крові. Але напій варто пити до вживання алкоголю, а не після.

Як відомо, дослідження науковий центр Cisco провів на сортах китайської та корейської груш.

"Корейські груші діють на ключові ферменти, що беруть участь у метаболізмі алкоголю. Вони прискорюють обмін речовин і усувають алкоголь з організму. Зокрема, знижувався рівень ацетальдегіду — речовини, "відповідальної" за стан похмілля", — пояснив глава дослідницької групи Менні Нвак.

Науковці додають, що груша також має протизапальну дію, знижує рівень холестерину та зменшує запор.