Про це розповіла терапевт Людмила Самойленко, пише УНІАН.

Читайте також: Як правильно заморожувати фрукти і овочі, щоб зберегти вітаміни

Експерт рекомендує в спекотну погоду, насамперед, менше їсти.

"У спеку порушується кислотно-лужний баланс організму – він зміщується у "кислий" бік. Тому потрібно харчуватися продуктами з лужною валентністю – рослинною їжею та молочними продуктами", – пояснює лікар.

Самойленко радить їсти більше овочів, зелені, ягід, фруктів, кисло-молочних продуктів. І водночас уникати м'яса, смажених, жирних і копчених продуктів.

Їсти слід малими порціями 4-5 разів на день, а також необхідно дотримуватися правильного питного режиму.

"Випивайте не менше 2 – 2,5 літрів води на добу. У першій половині дня, щоб уникнути набряків", – зазначає лікар.