Про це пише дієтолог Світлана Фус у Facebook.
Читайте також: Як зміцнити імунітет у період міжсезоння: поради лікаря
Що їсти, щоб вберегтись від застуди:
1. Природні джерела вітамінів С, А, Е, Д3 і бета-каротину.
Це, до прикладу, цитрусові, ківі, листові овочі, червоний перець, броколі, квашена капуста, заморожені ягоди, шипшина.
Вітамін А і Д3 є у риб'ячому жирі, печінці тріски, яловичій печінці, яєчних жовтках, вершковому маслі. Бета-каротин (провітамін А) міститься у моркві, шпинаті, гарбузу. Горіхи (кеш'ю, волоські, кедрові), обліпиха, рослинна олія багаті вітаміном Е.
Щоб не захворіти, їжте обліпиху
2. Мікроелементи
Йод, селен, магній, цинк, залізо захищають наш організм і уповільнюють процеси старіння клітин. Вони містяться у стравах з м'яса, птиці, яйцях, крупах, морській капусті.
3. Жири
Для профілактики необхідно збагачувати свій організм рослинною олією, горіхами, вершковим маслом та риб’ячим жиром. На добу достатньо 30 грамів олії, 10-15 грамів горіхів, 10-15 грамів вершкового масла і 2 грами риб’ячого жиру.
4. Кисломолочні продукти
Вони здатні підтримати мікрофлору кишківника, адже у кишківнику міститься 80% імунного захисту людини.
Світлана Фус також додала, що необхідно включити у свій раціон часник та обмежити вживання солодощів.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.