Мова про вітамін В3

Учені з Університету Міннесоти розробили інноваційний метод, який посилює роль природних клітин-кілерів у лікуванні раку крові. Це досягається шляхом культивації клітин з використанням інтерлейкіну-15 (IL-15) і нікотинаміду, що підвищує їхню здатність знищувати ракові клітини.

Дивіться також Розробили вакцину, яка позбавляє симптомів аутоімунних захворювань, включно з діабетом

Як вдалось досягти результатів

Комбінація природних кілерів, посилених нікотинамідом, і лікування моноклональними антитілами була безпечною у 30 пацієнтів, зокрема у 20 із неходжкінською лімфомою, що рецидивує або важко піддається лікуванню. Серед 19 пацієнтів із неходжкінською лімфомою в 11 спостерігалася повна відповідь, а в трьох — часткова відповідь протягом 28 днів лікування. Дослідники виявили, що нікотинамід захищає природні клітини-кілери від окисного стресу, одночасно підвищуючи їхню здатність проникати в лімфатичні вузли.

Нікотинамід, також відомий як ніацин або вітамін B3, має важливе значення в метаболічних процесах організму, включно з виробництвом енергії. Його вибір для посилення дії природних клітин-кілерів підкреслює потенціал цієї речовини в боротьбі з раковими захворюваннями,
– ідеться в досліджені.

Річ у тому, що ці результати і справді багатообіцяючі та відкривають нові перспективи в галузі лікування раку, що може вплинути на майбутні методи боротьби з онкологічними захворюваннями, особливо у випадках важко виліковних форм раку крові.

У яких продуктах є вітамін В3

Ніацин надходить в організм з харчовими продуктами, а також він може синтезуватися нашим організму шляхом перетворення незамінної амінокислоти триптофану, що міститься в білках (особливо у тварин), але в невеликих кількостях.

У продуктах вітамін B3 в основному міститься у тваринних білках, багатих на триптофан.

Головні джерела вітаміну В3: яйця, молоко, птиця, м'ясо, риба, печінка, пекарські дріжджі, арахіс, бобові, рисові висівки цілісні зерна тощо.

При правильному харчуванні наша їжа забезпечить нам достатню кількість вітаміну В3 як і інших вітамінів групи В. Наприклад, куряча грудка, смажена на грилі, може заповнити денну норму ніацину.