Проте вчені з Пізи провели дослідження і визначили, що окремий вид пасти сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи. Згідно з дослідженням, макаронні вироби із суміші цільнозерновий ячмінного борошна і борошна з твердих сортів пшениці запобігають розвитку серцево-судинних захворювань і серцевих нападів. А все через вміст бета-глюканів, яким багатий ячмінь.
Читайте також: 5 симптомів, які свідчать про нестачу білку у вашому організмі
Бета-глюкан – це з'єднання, яке допомагає організму формувати нові кровоносні судини. Саме ці судинні новоутворення використовуються організмом як "природних обхідних шляхів" в разі серцевого нападу.
Сприятлива дія ячмінної пасти на роботу серця було протестовано на мишах. Ті тварини, які споживали ячмінну пасту до штучно викликаної зупинки серця, отримали менше серцевих пошкоджень і мали вищі показники виживання. Миші, яких годували звичайною пастою, на жаль, понесли більше втрат.
Тестування показало, що тривале споживання ячмінної пасти безпечно збільшує коронарні колатералі і знижує смертність. Раніше зростання колатеральних артерій стимулювався виключно хірургічним шляхом, використанням стовбурових клітин або методами генної терапії.