Найпотужніші постачальники кальцію – молоко і сир. Але дослідження останніх років довели, що кальцій міститься у всіх овочах із зеленим листям та у багатьох фруктах.
Читайте також: Які види м'яса найменш калорійні: список
Нині найбагатшими джерелами кальцію вважають насіння кунжуту та маку, горіхи, морську капусту, бобові, будь-яку сезонну зелень, сухофрукти (інжир, курага, родзинки, фініки, чорнослив), а також свіжі абрикоси, апельсини, яблука, чорну смородину і грейпфрут.
В яких продуктах міститься кальцій
Насіння соняшнику
Насіння соняшнику ідеально підходять для перекусу або в якості добавки до салату. У двох столових ложок насіння соняшнику міститься 88 міліграм кальцію. Оскільки насіння досить низькокалорійні, ви можете не перейматися за вашу фігуру.
Салат з насінням соняшника
Броколі
У 100 г броколі міститься 47 мг кальцію. Плюс в тому, що броколі — низькокалорійний продукт, в якому міститься майже в два рази більше вітаміну C, ніж в апельсинах. Це чудове доповнення до основної страви в якості гарніру.
Мигдаль
У 100 г мигдальних горіхів — 264 мг кальцію. Крім того, мигдальні горіхи багаті вітаміном Е і калієм. Однак варто пам'ятати, що горіхи — це висококалорійний продукт. Найкраще його додавати до каші чи йогурту зранку.
Каша з мигдалем
Сардина
У 100 г сардин в олії міститься 383 мг кальцію. Також, сардини — прекрасне джерело вітамінів D і B12. Якщо ви любитель морепродуктів, вам буде цікаво дізнатися, що кальцій також міститься в м'ясі лосося, анчоусах і креветках.
Тофу
У 100 г тофу міститься 350 мг кальцію, тобто в повній чашці — більше 800 мг, що недалеко від добової норми. Прекрасне джерело кальцію для вегетаріанців.
Запечений тофу