Про це йдеться на сайті "Сегодня".
Читайте також: Перейти на вегетаріанство та не померти: поради, на які варто зважати
Зазначимо, що штучний салозамінник розробили студенти аграрного університету в Сумах під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитра Бидюка.
Таке сало можуть їсти навіть вегетаріанці, адже продукт не містить багатьох шкідливих речовин тваринного походження. Воно складається з рослинної олії та желатину.
Це здорова альтернатива звичайному салу. Крім цього, штучне сало ми можемо робити з будь-яким смаком: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності,
– розповів Бідюк.
Дослідник запевнив, що смак його винаходу може бути підібраний так, що від оригінального сала його неможливо відрізнити.
До слова, думки експертів з харчування дещо розділяються стосовно користі сала. Насправді цей продукт має чимало поживних властивостей, втім, не усім його можна вживати.