Каліфорнійський стартап Impossible Foods почав роботу над створенням штучного замінника риби. Про це повідомляє видання The New York Times.

Читайте також: Екзотична крупа кіноа: як її варити та з чим їсти

Світові запаси морської риби виснажені на 90%, а багато видів знаходяться під загрозою зникнення.

Зараз в компанії вивчають рибний смак. Відтворити його можна за допомогою того ж білка, який застосовували для розробки штучного м'яса. У червні цього року фахівці приготували бульйон з рослин зі смаком анчоусів – його використовували в приготуванні паельї.

Страва з штучно вирощеного лосося
Страва зі штучно вирощеного лосося

Також стартап планує створити рослинні аналоги для всіх продуктів тваринного походження.

За прогнозами аналітиків, до 2040 року 60% м'яса буде вирощуватися штучно або його замінять рослинними продуктами зі схожими смаками. Крім того, для блага екології люди перейдуть на комах, медуз та молоко з водоростей.

веганський бургер

Impossible Foods планують всесвітньо запустити свою продукцію до 2035 року. Компанія співпрацює з американським Burger King та вже створила для них рецепт вегетаріанських котлет для бургерів.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.