Сайт "24" пропонує 5 смачних сніданків, які точно сподобаються вашим матерям.
Французькі тости з полуницею
Для цього потрібно:
батон: 4 скибки
яйця: 2 шт.
молоко: 80 мл
вершкове масло: 40 г
цукор, ванільний цукор, кориця, мед та полуниці: за смаком
Полуниці помити, обсушити і розрізати кожну ягоду на кілька частин. Яйця збити і, продовжуючи збивати, влити молоко. Додати цукор, ванільний цукор та корицю за смаком і добре перемішати.
Вмокнути в яєчно-молочну суміш скибки батона і обсмажити з обох сторін на розігрітому вершковому маслі.
На гарячі тости викласти полуниці і полити їх рідким медом.
* Замість меду можна використати кленовий сироп.
Читайте також: День матері: як оригінально привітати маму
Млинцевий торт
Для цього потрібно:
молоко: 500 мл
яйця: 3 шт.
пшеничне борошно: 280 г
цукор (пісок): 6 столових ложок
олія: 3 столових ложки
сіль: ½ чайної ложки,
сир: 500 г
сметана: 250 г
Змішайте, не збиваючи, яйця з сіллю і третиною зазначеного в рецепті цукру. Після цього додайте в яйця молоко і знову перемішайте. Відразу після цього додайте у тісто муку і олію. Для того, щоб у тісті не було грудочок, борошно краще попередньо просійте через дрібне сито. Коли тісто стане однорідним – це означатиме, що воно готове. Млинці можна випікати на звичайній сковороді.
Млинцевий торт можна готувати з різними начинками, однак найкраще підійде солодка. Для її приготування збийте міксером сметану з сиром і цукром – має вийти густа піна кремового відтінку.
Опісля викладіть кілька млинців так, щоб вони повністю закрили дно форми і її борти. Бажано, щоб вони при цьому частково накладалися один на одного.
Оскільки страва не вимагає додаткової теплової обробки, помісти її в холодильник відразу, як млинці остигнуть. Через годину в холодильнику торт буде готовий до вживання.
Рулетики з омлету з вершковим сиром
Для цього потрібно:
яйця: 6 шт.
перець болгарський: 1 шт.
сир вершковий: 6 ст. л.
олія оливкова: 1 ст. л.
рукола
перець чорний мелений
паприка
сіль
Поставте розігріватися сковороду з маслом, збийте разом яйця, перець і сіль. Вилийте суміш на сковороду, обсмажте омлет до скоринки з кожного боку при середньому нагріві, дайте йому охолонути.
Холодний омлет намастіть сиром, розкладіть на всій поверхні листя зеленого салату і шар з солодкого перцю, порізаного тонкою соломкою. Акуратно згорніть в трубочку, поставте в холодильник на півгодини.
В готові рулети з омлету, перцю і вершкового сиру вставте через рівні проміжки 7-8 зубочисток, розріжте під кутом між ними омлет на порції.
Йогурт з гранолою і бананами
Для цього потрібно:
грецький йогурт: 1 стакан
гранола або мюслі: 1/2 склянки
маленький банан: 1 шт.
мед: 2 ч.л.
підсмажена кокосова стружка або насіння льону: 2 ч.л
Спочатку банан почистіть і наріжте кружечками.
Викладіть десерт з кількох шарів в прозорі склянки: йогурт, гранола, банан, мед і кокосова стружка.
Подавайте гранолу з йогуртом і бананами відразу ж.
Запіканка з круасанів
Для цього потрібно:
круасани: 4 шт.
шоколадно-горіхова паста: 200 грам
яйця: 3 шт.
молоко: 250 мл
кориця: 1 ч.л.
цукрова пудра для посипання
вершкове масло для змащування форми
Духовку розігрійте до 180ᵒС. Круасани розріжте по довжині навпіл. Рівномірно змастіть шоколадною пастою та з'єднайте дві половинки разом.
У глибокій мисці збийте разом молоко, корицю та яйця. Жаротривку форму змастіть вершковим маслом, а круасани розріжте на 3 частини і викладіть у форму. Залийте молоком з яйцями і злегка попритискати шматочки круасанів лопаткою, щоб ті ввібрали більше рідини.
Вставте форму з запіканкою до розігрітої духовки і випікайте 20-25 хвилин. Поверхня запіканки повинна добре підрум'янитись. Дістаньте запіканку з духовки, посипти цукровою пудрою і подавайте до столу.
Читайте також: Подарунки в День матері: 14 цікавих ідей