1. Існує помилкова думка, що через морозиво можна набрати зайвих кілограмів, передає Elle. Насправді це не зовсім так, адже ріжок морозива раз у тиждень не порушить ваш харчовий баланс.

Читайте також: Американські вчені назвали найнебезпечніший продукт у світі

Важливо звертати увагу на склад морозива. Найкраще обирати сорбети (заморожений лід), морозиво на молоці, а не вершках, або на вершках із знежиреним молоком без добавок – у звичайному білому стаканчику. І слідкуйте, аби у складі морозива не було шкідливих жирів типу пальмової олії.

2. Морозиво може викликати здуття живота, найчастіше, це стається через непереносимість лактози.

3. Морозиво має й корисні властивості. Сорбети, які, зазвичай, містять більше цукру, ніж вершкові продукти, заряджають енергією. А вершкове морозиво є джерелом кальцію і жиророзчинних вітамінів. Окрім того, горіхові додатки наситять організм клітковиною.

4. Морозиво піднімає настрій. А все завдяки кальцію і фосфору, які здатні впливати не тільки на здоров'я кісток, але і на настрій. Ще один бонус морозива – стимуляція гормону тромботоніна, що знижує рівень стресу в організмі. А оскільки у молоці міститься природний транквілізатор L-триптофан, то цей продукт ще й допомагає розслабити нервову систему і запобігти безсонні.

Фото: Unsplash.

До слова, у США хочуть заборонити продаж чорного морозива через його шкоду здоров'ю людини.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.