Зелена середземноморська дієта

Зелена середземноморська дієта вдвічі краще регулює апетит і контролює почуття голоду, що веде до зниження рівня найбільш небезпечного вісцерального жиру, а також покращує чутливість до інсуліну, знижуючи ризики розвитку діабету.

Увага Унікальний випадок: британка зменшила пухлину на 76% за допомогою масла канабісу

Деталі дослідження

Вчені з Ізраїлю і США вирішили порівняти ефект трьох корисних режимів харчування для людей з ожирінням і підвищеним рівнем холестерину. Тож, майже 300 учасників розділили на три групи:

  • у першій групі – люди слідували загальним принципам здорового харчування,
  • у другій – дотримувалися середземноморської дієти,
  • в третій – харчувались за принципом зеленої середземноморської дієти.

Результати експерименту

Спочатку вчені виявили, що зелена дієта краще за інших підвищувала рівень ґреліну натщесерце – приблизно у два рази. Саме цей гормон регулює апетит і відповідає за появи почуття голоду.

Виявилося, що підвищення рівня ґреліну натщесерце знижує обсяг вісцерального жиру і покращує чутливість до інсуліну. Тобто, знижує ризики розвитку діабету та інших метаболічних захворювань.

Примітно, що результати у втраті ваги на обох середземноморських дієтах були рівними.

Також зелена дієта покращувала склад мікробіоти кишківника, знижувала кількість жиру в печінці і покращувала кардіометаболічні показники.