Про це написала виконуюча обов'язків глави Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Читайте також: Супрун розкритикувала святкове меню українців

За її словами замінити картоплю може зелений горошок, його не треба ані чистити, ані різати – просто потушкуйте. Також печений гарбуз смакуватиме до всього жирного за столом. Ще можна обрати запечені чи потушковані селеру, моркву і пастернак – у них мало калорій, корисна клітковина й просте приготування.


Картоплю можна замінити печеним грабузом

Також Уляна Супрун порадила за святковим столом не забувайте запивати їжу водою, коли хочеться запити.

Уляна Супрун
“Не алкоголем, не кавою і не солодкими газованими напоями! Лише вода, або чай чи трав’яний чай допоможуть нам здобути потрібну рідину, і не привнесуть зайвого, наприклад, цукрів, або не викличуть передчасну евакуацію їжі зі шлунка. Від алкоголю краще відмовитися, бо не існує безпечної дози. Якщо ж ви вирішили споживати алкоголь, робіть це свідомо: не треба закусувати без міри – це не врятує від сп’яніння. Не забувайте пити воду”.

Містерка також запропонувала українцям замінити торти з кремами, перекладанці, рулети чи жирні пампухи на більш здорову альтернативу.


Кутя – корисний десерт

Уляна Супрун
“Оберіть сирник, ягідне желе чи крема каталана (іспанський десерт із молока, крохмалю, лимонної цедри, кориці і жовтка), банановий мус (банани, замочені горіхи, фініки і какао), домашнє імбирне печиво або печені яблука і груші. А от кутю заміняти нічим не треба. Цільнозернова пшениця, мак, горіхи, узвар і сухофрукти – все корисне”.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.