1. Викликає алергію. Алергією на рибу страждає до 7% населення Землі. Вона буває у дорослих та у дітей, йдеться в дослідженнях Імперського коледжу Лондона
Читайте також: Чим насправді корисне червоне м'ясо
Алергія може бути на будь-яку рибу – тоді доводиться уникати всіх рибних продуктів, в тому числі соусів і заправок. А може бути тільки на один вид – в такому випадку інші види їсти можна.
Іноді для того, щоб трапилася реакція, рибу не обов'язково навіть їсти: напад може спровокувати дотик до риби або вдихання парів від їжі, яку готують.
2. Деякі сорти риби занадто жирні. Наприклад, в 100 г лосося – 12 г жиру. Щоб не перевищити денну дозу калорій, жирної риби краще не переїдати.
Риба може викликати алергію
3. У рибі бувають мікроби та паразити. Щоб убезпечити рибу, потрібно готувати її до тих пір, поки внутрішня температура шматка не підніметься до 63 ° C. Виміряти це найпростіше кухонним термометром. Якщо його немає, готовність можна визначити "на око": м'якоть повинна стати непрозорою і легко відділятися від кісток виделкою.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.