Щоб уникнути таких неприємностей, дієтолог Рейнон Ламберт назвав шість продуктів, які покращують роботу кишечника, пише DailyMail.

Кефір

Цей напій багатий на поживні речовини і пробіотики. Кефір неймовірно корисний для травлення і кишечника.

Йогурт

Вживання йогурту позитивно позначається на травленні і на міцності кісток.

Проте звертайте увагу на етикетку, бо деякі бренди включають у йогурт значну кількість цукру, при такій обробці часто знищуються будь-які живі бактерії.

Натто

Це соєві боби, які популярні в японській кухні. Вони не схожі на інші, адже мають досить характерний смак, а також містять високий вміст клітковини, білка і бактеріального штаму, який надає їм характерну волокнисту консистенцію.

Квашена капуста

На додаток до своїх пробіотичних властивостей, квашена капуста багата клітковиною, а також вітаміни С, В і К. Крім того, має великий вміст натрію і багата на залізо і марганець.

Тільки будьте обережні, адже пастеризація вбиває живі і активні бактерії.

Місо

Місо – це приправа, яка виробляється з соєвих бобів з сіллю і грибів з пліснявою. З неї готують традиційний японський суп, який так і називається Місо.

Цей суп є хорошим джерелом білка і клітковини. Крім того, він багатий на різні вітаміни, мінерали, зокрема, вітамін К, марганець і мідь.

Кімчі

Це пряна корейська страва, яка зазвичай готується з капусти. Кімчі містить молочнокислі бактерії, які приносять користь здоров'ю травній системі. А також страва багата на вітаміни К, В2 і залізо.

Читайте також: Сім продуктів, які незамінні для здорової шкіри взимку