Щоб уникнути таких неприємностей, дієтолог Рейнон Ламберт назвав шість продуктів, які покращують роботу кишечника, пише DailyMail.
Кефір
Цей напій багатий на поживні речовини і пробіотики. Кефір неймовірно корисний для травлення і кишечника.
Йогурт
Вживання йогурту позитивно позначається на травленні і на міцності кісток.
Проте звертайте увагу на етикетку, бо деякі бренди включають у йогурт значну кількість цукру, при такій обробці часто знищуються будь-які живі бактерії.
Натто
Це соєві боби, які популярні в японській кухні. Вони не схожі на інші, адже мають досить характерний смак, а також містять високий вміст клітковини, білка і бактеріального штаму, який надає їм характерну волокнисту консистенцію.
Квашена капуста
На додаток до своїх пробіотичних властивостей, квашена капуста багата клітковиною, а також вітаміни С, В і К. Крім того, має великий вміст натрію і багата на залізо і марганець.
Тільки будьте обережні, адже пастеризація вбиває живі і активні бактерії.
Місо
Місо – це приправа, яка виробляється з соєвих бобів з сіллю і грибів з пліснявою. З неї готують традиційний японський суп, який так і називається Місо.
Цей суп є хорошим джерелом білка і клітковини. Крім того, він багатий на різні вітаміни, мінерали, зокрема, вітамін К, марганець і мідь.
Кімчі
Це пряна корейська страва, яка зазвичай готується з капусти. Кімчі містить молочнокислі бактерії, які приносять користь здоров'ю травній системі. А також страва багата на вітаміни К, В2 і залізо.
Читайте також: Сім продуктів, які незамінні для здорової шкіри взимку