Національний інститут онкології США вивчив раціон понад 42 тисяч жінок протягом 8 років, пише Daily Mail.
Читайте також: Супрун спростувала міф про виникнення раку
У дослідженні брали участь жінки у віці 35-74 років, які ніколи не хворіли на рак грудей, але мали сестру, яка перенесла це захворювання.
За 7 років 1,5 тисяч учасників захворіли на інвазивний рак грудей.
Це один з видів раку, при якому злоякісні клітини проростають крізь внутрішній шар каналів грудних тканин
Ті, хто їв багато червоного м'яса, збільшував свої шанси захворіти на рак грудей майже на 25%, в порівнянні з тими, хто обмежував себе в його вживанні.
Червоне м'ясо містить компоненти, які можуть провокувати розвиток раку: високий рівень жиру, геми з високим вмістом заліза і N-гліколілнейрамінову кислоту.
М'ясо птиці не викликає таких мутагенних ефектів, зменшує "внутрішній" стрес і скорочує негативний вплив на ДНК. Ті, хто вживав птицю — курку, індичку або качку — скорочували ймовірність ракових захворювань на 15%.
Вживання м'яса птиці зменшує ризик розвитку раку молочної залози
Водночас, відмова від стейків, сосисок і дичини на користь курятини в раціоні скорочує ризик появи раку на 28%.
Взаємозв'язок особливо помітний у жінок після настання клімаксу, стверджують вчені. Расова приналежність, ожиріння, фізична активність, вживання алкоголю, а також способи приготування їжі, наприклад, смаження або запікання на грилі ніяк не вплинули на результати дослідження.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.