Про це заявили вчені з Університету штату Пенсільванія, передає "Країна здоров'я".

Вони провели дослідження на гризунах, під час якого спостерігали за двома групами тварин з нормальною вагою.

Читайте також: На скільки менше за європейців живуть українці

У мишей з однієї групи були бактерії в кишечнику, а в іншої – не було. Всі гризуни щодня отримували гриби у дозі, яка відповідала 85 грамам продукту для людини.

Виявилося, що вживання грибів підвищувало концентрацію бактерій роду Prevotella – мікроорганізмів, які виробляють елементи, що відіграють важливу роль в управлінні виробництва глюкози в організмі.

Контроль над цими бактеріями дозволяє знизити ризик розвитку діабету другого типу та інших метаболічних захворювань. Тепер вчені планують повторити свій експеримент на мишах із зайвою вагою, а в майбутньому провести таке ж дослідження за участю людей.

Щоденне споживання печериць знижує ризики розвитку цукрового діабету 2 типу

Щоденне споживання печериць знижує ризики розвитку цукрового діабету 2 типу

Що таке цукровий діабет?Це група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.