У дослідженні взяла участь 26 991 особа – чоловіки та жінки віком від 45 до 85 років, повідомляє International Journal of Environmental Research and Public Health.

До теми: Тривожний розлад: через що виникає та як його лікувати

Вчені виявили, що ті люди, які споживають малу кількість овочів впродовж дня, підвищують ризик розвитку тривожного розладу на 24%.

Це може частково пояснити результати, пов'язані з аналізами складу тканин організму. Коли загальний рівень тілесного жиру перевищує 36%, ймовірність розвитку тривожного розладу підвищується більш ніж на 70%,
– додала співавторка роботи Жозе Мора-Альманса.


Харчування пов'язане з ризиком тривожних розладів / Unsplash

Звісно, розвиток тривожних розладів залежить не лише від маси тіла та раціону. Він залежить і від статі, сімейного стану, доходу, наявності супутніх захворювань та громадянського статусу.

Автори дослідження вважають, що найближчим часом через тривожні розлади важкого ступеня страждатиме близько 10% населення Землі. Дослідники зазначають, що це стане причиною непрацездатності хворих, тому необхідно вживати комплексних підходів, аби знизити цей показник.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.