Про це розповів журнал Cosmo.
Лікарі вважають, що найкращими продуктами для серця в людському організмі є їжа, багата на калій. Серед таких продуктів незаперечними лідерами є мед і перга, або будь-які інші продукти бджільництва. Також, дуже корисним є яблучний оцет, адже в цьому продукті, як і в двох попередніх, калій вже перероблений і тому він засвоюється в організмі набагато краще.
Також калієм багаті всі бобові (горох, квасоля і соя), картопля, капуста в свіжому і квашеному вигляді, банани, цитрусові, дині, кавуни. Калій також можна знайти в зелених листових овочах. Наприклад, в склянці морквяного фрешу міститься 0,8 г калію, при тому, що в добу для нормальної роботи серця потрібно 1,1-2 грами. Серед щоденного раціону варто виділити житній хліб, рис, гречану і пшеничну крупу.
Калію також багато в сухофруктах (лідирує курага) і в горіхах, – особливо в мигдальних і кедрових.
Читайте також: Як розміщення продуктів в холодильнику впливає на вашу вагу: цікаве дослідження