Про це пише видання АН.

Згідно з переліком, найнебезпечнішими є цукіні і спаржа. Адже вони містять високий рівень органічних кислот, які і роз'їдають зубну емаль, а з часом призводять до руйнування всього зубного скелета.

Далі у рейтингу кабачки, болгарський перець, патисони та щавель.

Читайте також: Вчені пояснили, чому краще не їсти перед телевізором

Звичайно, медики закликають не реагувати на перелік дуже радикально, та не виключати вище перелічені овочі зі свого раціону. Однак, якщо ви споживаєте їх у великій кількості, то краще скоротити вживання.

Також стоматологи радять після їжі чистити зуби або хоча б полоскати рот.

А от на яблука, кажуть дантисти, треба налягати. Адже яблучна кислота навпаки зміцнює емаль.