В ході дослідження фахівці виявили новий тип патогенів, які схожі як на віруси, так і на бактерії і поки що про них відомо те, що вони викликають запалення, пише науковий журнал BfR Federal Institute for Risk Assessmen.
Читайте також: Назвали продукт, який зменшує ризик появи раку у чоловіків
Знайдені патогени зараз називають Bovine Milk and Meat Factors (BMMF). За словами вчених, ці речовини зустрічаються у вигляді генетичного матеріалу, а також в сполуках з білками.
Вчені кажуть, що не виключено, що виявлені в молоці та м'ясі речовини можуть асоціюватися з підвищеним ризиком розвитку раку.
Попередні дослідження показували непрямий зв'язок між вживанням різних продуктів від великої рогатої худоби і виникненням декількох типів раку у людей. Однак, це припущення ще необхідно підтвердити.
Поки що фахівці закликають батьків не давати дітям коров'яче молоко, особливо в ранньому віці, коли їх імунна система поки не сформувалася. Дорослим людям експерти порекомендували обмежити споживання м'яса і молока до максимум 600 грамів на тиждень.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.