Як пише "МедікФорум", без теплової обробки можна вживати деякі види капусти, грибів, буряк та кабачки.
Читайте також: 9 овочів і фруктів, які чудово піднімуть настрій
Зокрема, квітну капусту корисно їсти сирою, адже в ній містяться вітаміни С і К, а також речовина холін, яка зміцнює структуру клітинних мембран і необхідний для виробництва нейротрансмітера, що захищає мозок від нейродегенеративних захворювань.
Цвітна капуста є корисною без приготування
Окрім цвітної капусти, варто споживати і сиру броколі, адже при варінні у ній пропадає майже 40% вітаміну С. Як показало дослідження нідерландських учених, при вживанні сирої, а не приготовленої броколі набагато краще засвоюється речовина сульфорафан, що допомагає знижувати тиск, покращувати здоров’я серця, а також боротися з раковими клітинами.
Броколі варто їсти у сирому вигляді
Корисною і здоровою стравою у сирому вигляді є кабачки, адже вони низькокалорійні, багаті білком, клітковиною, вітамінами А і С та важливим для функціонування всього організму калієм.
Сирі кабачки корисно їсти
Буряк – також багатий на вітамін С, калій та фолієву кислоту. Його вживання в сирому вигляді стимулює імунну і кровоносну системи, а також дуже корисне для репродуктивних функцій організму.
Вживання буряка у сирому вигляді є корисним
Також не шкідливо, а навіть корисно їсти сирими і печериці. Саме вони є хорошим джерелом вітамінів групи В і білка.
Печериці корисно їсти сирими
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.