Про це заявили дослідники університету медичних наук в Ірані, передає Ukrhealth.

Вони проаналізували близько 130 наукових робіт щодо вивчення властивостей авокадо, зокрема, м’якоті, шкірки, насіння і листя.

Читайте також: 4 дієтичні продукти, що призводять до переїдання

З'ясувалось, що найпотужніший вплив на вміст холестерину у крові має плід. Його мікроелементи сприяють більшому продукуванню ліпопротеїну високої щільності і знижує рівень "поганого" холестерину.

Авокадо

Окрім того, споживання авокадо значно зменшує ризик утворення тромбів, адже компоненти фрукту регулюють рівні фосфоліпідів, тригліцеридів і повного холестеролу, що впливає на передумови появи згустків крові через проблеми зі здоров’ям серця і судин, підвищеного тиску, ожиріння. А також – значно знижує ризик прояви цукрового діабету.

Щоденне споживання авокадо корисне при загрозі метаболічного синдрому та покращує зір. А завдяки вітаміну K допомагає організму засвоювати кальцій та знижує прояви остеопорозу. З

Науковці додають, що витягнуті з фрукта фітохімічні речовини можуть запобігти розвитку ракових клітин і сприяють їх знищенню.

Страва з авокадо

Фото: Unsplash.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.