Про це повідомляє MedicalXpress.

Читайте також: Як зупинити кровотечу з носа

Капуста, броколі та капуста Кале здатні захистити від раку.

Науковці встановили сполуку, яка виробляється під час перетравлення хрестоцвітих овочів – індол 3-карбінол. Вона здатна змінюватися під впливом шлункового соку під час проходження через шлунково-кишковий тракт.

Дослідження на мишах показало, що дієти з високим вмістом індол-3-карбінолу захищають кишківник гризунів від раку, навіть тих, чиї гени створюють високий ризик захворювання.

У мишей також перестали розвиватися пухлини, коли їх перевели на відповідну дієту.

Висновок вчених такий: молекули, які знайшли в броколі та капусті допомагають знизити ризик розвитку раку кишківника.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.