Таким чином у людини виробляється звичка погано жувати їжу, а це завдає великої шкоди організму, пише Ukrhealth.
Читайте також: Від яких спецій та соусів потрібно відмовитися назавжди
1. Зменшення кількості нутрієнтів
Варто розуміти, що пережовування – це процес, що передує травленню. Погано пережована їжа зменшує кількість нутрієнтів, яка абсорбується нашим тілом. Через це травлення стає менш ефективним у постачанні для організму мінералів та вітамінів, навіть під час вживання супефудів.
2. Харчове отруєння
Також погано пережована їжа збільшує ризик харчового отруєння. Через поспіх під час прийому їжі у людей спостерігаються різкі перепади настрою. Все тому, що через незавершений процес травлення у шлунку накопичуються багато газів, через це людина відчуває дискомфорт.
3. Зайва вага
Найпоширенішим і неприємним наслідком поганого пережовування їжі є зайва вага. Все тому, що організм не встигає насититися і поглинає зайві калорії. Кожен пережований шматочок повідомляє організм про те, що він наситився. Це може вберегти від небезпеки переїдання.
Що таке нутрієнти? Це складники натуральних харчових продуктів. Організм їх використовує як джерело енергії, а також для оновлення та функціонування органів, клітин та тканин.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.