Дослідження показує, що такі напої знижують ризик смертності від рецидиву раку прямої кишки, пише журнал PLOS One.
Читайте також: Американські вчені назвали найнебезпечніший продукт у світі
В експерименті, який тривав впродовж семи років, взяли участь тисяча пацієнтів, що пройшли хіміотерапію для лікування важкої аденокарциноми прямої кишки (рак прямої кишки).
Вчені встановили, що у хворих, які вживали не менше 350 мл солодких дієтичних напоїв, зменшився ризик раптової смерті від рецидиву на 46%.
Науковці показали, що сам по собі перехід від звичайних газованих напоїв до дієтичних, знижує смертність таких пацієнтів на 23%.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.