Як повідомляє видання Zee News, існує ряд чинників, які можуть спричинити розвиток алергії у маленької дитини, зокрема: генетика, яка змінює абсорбуючі властивості шкірі, контакт з алергенами (наприклад, пил), певні продукти харчування чи використання вологих серветок.
Читайте також: Як група крові впливає на вагітність: пояснення фахівців
Якщо кілька факторів накладаються, то ймовірність розвитку алергії у дитини значно збільшується.
Зі слів експертів Північно-Західного університету, верхній шар шкіри складається з жирів, а мило, яким просякнуті вологі серветки, негативно впливає на жири, порушуючи цілісність захисного шкірного бар'єра.
Тож краще помити немовля звичайною водою. Адже згідно зі статистикою, до 35% дітей з харчовими алергіями одночасно мають атопічний дерматит, який може виникнути через слабкий шкірний захисний бар'єр.