Про це пише лікар Андрій Бєловєшкін у Facebook.
Читайте також: Супрун порадила, як уникнути застуди взимку
Тому люди намагаються їх запікати, додавати у смузі, і вони не бачать жодного ефекту.
Одна з причин – зміна їхнього глікемічного індексу (ГІ). Будь-яка обробка – нагрівання, механічне подрібнення – збільшує ГІ. Тому, якщо довго мордувати будь-який овоч, то він неминуче наблизиться за своїми показниками ГІ до хліба.
У яких випадках овочі не принесуть жодної користі
Та лікар зазначив, що не варто вдаватися до сироїдства. Окрім запікання, можна зварити овочі аль-денте.
Інша причина – запалення. Існують дослідження, які підтверджують зв'язок з вуглеводами та запаленням. Також існує таке відношення між вуглеводами та депресією.
Лікар радить збільшити кількість низькокрохмальних сирих або мінімально оброблених вуглеводів (зелень і овочі) у раціоні. Вони принесуть найбільше користі.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.