Лікар кандидат медичних наук Анатолій Печінка пояснює, що смажити на олії картоплю буде найшкідливіше для людини, пише Сегодня.
Читайте також: Дієтолог назвала продукти, які борються з депресією
Все тому, що температура кипіння олії сягає 180 градусів, при таких умовах олія стає токсичною і в ній утворюються канцерогени.
Натомість лікар порадив замінити олію на сало, тому що так утворюється набагато менше канцерогенів. Також картоплю смажити варто без спецій.
Медик порадив не вживати картоплю-фрі людям з хворобами печінки – при повторному використані олії вона утворює канцерогенні речовини.
Як ні в якому разі не можна смажити картоплю
Пацієнтам з хворою печінкою не можна вживати деруни, зрази та інші варіанти смаженої картоплі.
Найкорисніше вживати картоплю за допомогою інших методів приготування – варіння, запікання та приготування на пару.
Фото: Unsplash
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.