Про це пише EurekAlert!.
Читайте також: В Австралії через зараження гепатитом А від граната померла жінка
В ході роботи були досліджені 100 рушників, які використовувалися протягом місяця. Вчені зібрали зразки бактерій, культивували їх та ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також вони визначили бактеріальне навантаження – кількість мікробів, присутніх на аналізованій поверхні.
На 49% кухонних рушничків виявили зростання бактерій, яке прямо залежало від кількості дітей та інших членів сім'ї, що проживають у домі.
Серед патогенної мікрофлори вчені виявили коліморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).
Коліморфні бактерії найчастіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Їх зростанню, а також появі золотистого стафілококу сприяло вживання м'ясних продуктів в домі.
Саме ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти в їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.