Зі слів науковців, найвищу дієтичну цінність мають зелені банани – вони мають нетравний крохмаль, який позитивно впливає на мікрофлору кишківника і знижує ризик раку товстої кишки, передає Мed2.

Читайте також: Які ліки небезпечно вживати з їжею

Також зелені банани сприяють виробленню у тілі глюкагону, що прискорює обмін речовин. А ще вони мають багато калію, що знижує тиск.

А от жовті банани мають багато антиоксидантів, підсилюють імунний захист, активізують виробництво дофаміну. Жовті фрукти є джерелом чистої енергії – вуглеводів. Високий рівень калію та магнію корисні для серцево-судинної системи.

Максимально стиглі банани коричневого кольору мають багато цукру, що полегшує їх засвоєння. А триптофан допомагає боротися з депресією і безсонням.

Якщо у бананах починає чорніти шкірка і вони залишаються твердими – у них утворюється потужний антиоксидант з протираковими властивостями.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.