Коли будь-який продукт виділяється на тлі інших великим вмістом будь-яких поживних речовин, його одразу називають суперфудом, після чого починають активно продавати та рекламувати, розповідає дієтолог Олександр Бурлаков.

До теми: Чому не варто гнатися за популярністю так званих "суперфудів"

Але є один нюанс – безліч таких досліджень проводиться не на людях, а на тваринах, чий метаболізм та травна система влаштовані інакше.

Така ж історія виникла й зі славнозвісними ягодами годжі. Немає жодних наукових досліджень, які б підтвердили користь ягід годжі для здоров'я людини. Окрім цього, ці ягоди можуть викликати перехресну алергію та є коагулянтами, тобто вони не сумісні з деякими лікарськими препаратами.


Чорна смородина має більше корисних властивостей, ніж ягоди годжі / besthomeremedies.com

Чорна смородина має значно більше корисних властивостей, ніж ягоди годжі. І у годжі така ж кількість вітаміну С, як у цитрусових та полуниці.

Іноді люди витрачають гроші не зовсім на те, що потрібно. І всім суперфудам є аналоги з доступних продуктів, таких як: цитрусові, яблука, груші та сезонні ягоди.

До теми: Модні суперфуди: Супрун розповіла про користь літніх ягід

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.