Про це пише лікар Євген Комаровський на особистому сайті.
Читайте також: Як навчити малюка тримати рівновагу: 7 порад
Він пояснює, що в процесі утворення кефіру тривають одночасно два процеси за допомогою особливих бактерій. Один з процесів кисломолочного бродіння, інший – спиртового бродіння. Саме вони створюють унікальний смак кефіру, якого немає в інших кисломолочних продуктах.
Чи безпечно давати дітям кефір
Та оскільки є спиртове бродіння, то в кефірі є певна кількість спирту. Але ця кількість дуже невелика. До прикладу, у 200 грамах виноградного соку міститься більше спирту, ніж у 200 грамах кефіру.
Щоб кількість спирту в кефірі стала небезпечною, цей продукт повинен бродити декілька тижнів.
Висновок Коморовського: вживання кефіру не принесе шкоди дитині, якщо стежити за терміном придатності.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.