До такого висновку дійшли китайські науковці з Soochow University, повідомляє Independent.
Читайте також: Чому пити каву натщесерце шкідливо
Дослідники з’ясували, що люди, які регулярно харчувалися сиром, менше ризикують отримати ішемічну хворобу серця на 14%, а інсульт – на 10%.
Експерти проаналізували 15 попередніх досліджень, проведених у Європі та США, які відстежували дієти та наслідки їх для здоров'я у понад 200 тисяч людей.
Вчені припустили, що сир підвищує рівень "хорошого" холестерину і при цьому знижуючи рівень "поганого".
Дослідники вказують, що попри високий вміст насичених жирів, організм засвоює менше жиру через наявність у сирі кальцію. А кислота, яку містить сир, може запобігти засміченню артерій.
Інше дослідження, яке провели вчені з Університету Редінга у Великобританії, також підтверджує, що споживання сиру не пов'язане з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.