Терта морква допомагає у профілактиці багатьох хвороб, передає Оrganicfacts.
Цей овоч містить всі необхідні речовини для боротьби з вірусами і різними захворюваннями. Морква дає організму цінні: провітамін А (бета-каротин), вітаміни групи С, D, E, K, B6 і B1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор та магній.
Читайте також: Що станеться, якщо їсти по два яйця щодня
Що цікаво, чим яскравіша морква – тим більше в ній корисних речовин. Зокрема, вітамін А, відповідає за нормальний ріст організму – синтез статевих гормонів і здоров'я скелета.
Бета-каротин також позитивно впливає на слизові оболонки шкіри, підвищує стійкість організму до різних інфекцій, зміцнює зуби, кістки, волосся та допомагає відновитися нервовій системі після серйозних навантажень.
А ще бета-каротин – чудовий антиоксидант. Науковці з США наголошують, що регулярне вживання моркви може продовжити життя людини на 6-8 років.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.