Про це популярний дієтолог Світлана Фус розповіла на своїй сторінці у Instagram. З її слів, впродовж дня організм витрачає багато енергії, яку необхідно відновлювати.

Читайте також: Один із найкорисніших продуктів на планеті: чим цінні зелені овочі

Саме в обідній час всі необхідні організму компоненти засвоюються краще за все, ми швидко відновлюємо витрачену енергію, відчуваємо приплив сил, підвищуємо свою продуктивність і готуємося до наступної частини дня,
– зазначила вона.

Що їсти на обід (білки, жири і вуглеводи):

- м'ясо, риба або птиця (100 грамів) + овочі (200 грамів) + каша (50 грамів);

- каша (100 грамів) + овочі (200 грамів) + м'ясо (50 грамів);

- бобові (100 грамів) + овочі (200 грамів).

Основний принцип повноцінного обіду – якщо основна страва, наприклад, каша, тоді м'яса потрібно буде з'їсти вдвічі менше за обсягом. І навпаки.

Будьте уважні: вживаючи м'ясо, рибу або птицю разом з бобовими, ви надаєте зайве навантаження на шлунок. Бобові довго і важко перетравлюються в поєднанні з цими продуктами,
– додала вона.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.